Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. -

 

Ο Βουλευτής και Πολιτικός  Εκπρόσωπος  του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», για νέα δίωξη του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ κ. Βουρλούμη,  για απιστία με υπερτιμολογημένες συμβάσεις με τη Siemens και άλλους προμηθευτές, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σεμνά και ταπεινά αλλά και καθημερινά, αποκαλύπτεται η κακοδιαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Μετά και από τη σημερινή αποκάλυψη και εφόσον αυτή επαληθευτεί πλήρως, δεν μπορεί να παραμένει απαθής η κυβέρνηση. Πρέπει να κατανοήσει, πολύ περισσότερο μετά από την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων, ότι δεν μπορεί να αντέξει η συμφωνία για την εκχώρηση του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom AG. Οι σκοτεινές πτυχές της συμφωνίας ΟΤΕ – D.T. στο βάθος χρόνου θα αποκαλυφθούν. Επιβάλλεται να μην ενεργοποιηθεί η συμφωνία, όπως και ο Νόμος που μόνο η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε. Σε διαφορετική περίπτωση οι ευθύνες της δεν θα είναι μόνο πολιτικές.  Οι αρμόδιοι για τον ΟΤΕ Υπουργοί, καθώς και όσοι γνώριζαν την δικαστική δίωξη που έχει ασκηθεί για την σκανδαλώδη αγορά της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», έχουν ευθύνες, διότι συγκάλυπταν συστηματικά για δεκατρείς μήνες, τις μεθοδεύσεις των διοικούντων τον Ο.Τ.Ε.
Δυστυχώς απέναντι στη διαφάνεια που προτάσσει το ΠΑΣΟΚ, η συγκάλυψη είναι το σήμα κατατεθέν του κυβερνώντος Κόμματος. Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ν' αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες, πριν αυτές μεταβληθούν σε ποινικές».